Marianne Jelved åbnede kunstudstilling hos Galleri Tornby

Klokken 14.00 åbnede kulturminister Marianne Jelved kunstudstillingen ´´SPILD´´ på Galleri Tornby

Vær opmærksom på at denne artikel var akutel for 1481 dage siden

I dag klokken 13.30 åbnede Galleri Tornby dørene, til den nye kunstudstilling ´´SPILD?´´på Galleri Tornby i Tversted. Klokken 14.00 kom kulturminister Marianne Jelved og åbnede udstillingen, som varer til den 7. december, officielt.

På kunstudstillingen fortalte kulturministeren blandt andet om, hvordan hun nu i fremtiden kan fortælle folk at man i Vendsyssel bare gør tingene, altså med projekter som f.eks. "Nulspild" og "Nulskrald": "Man gør det bare, man spørger ikke, man gør det bare", sagde kulturministeren.

"Kasseret. Smidt ud. Vraget. Det gør vi med så meget. Med alt for meget. Udstillingen SPILD skal være med til at gøre op med den tanke.", sådan skriver Galleri Tornby på Facebook

På udstillingen kunne der opleves en række værker, som er skabt af materialer, andre har kasseret. Det ringeste affald kan blive til en smuk eller spændende figur eller kan fungere som lærred. 

Udstillingen blev i dag åbnet på baggrund, af arbejdet med at finde værdier i affaldet gennem "Nulskrald-projektet". Værkerne som kunne ses på udstillingen er skabt af skruer, drivtømmer, cykelslanger, skrot og ødelagt legetøj.

Kunstværkerne på udstillingen er fra Tversted, Vendsyssel, Danmark, Norden og Afrika, og affald er jo et globalt fænomen, og det samme er ideen om at se på affald som et værdifuldt materiale.

Også Vrå Højskole var en tur på galleri, blandt andet for at se udstillingen, og for at spille musik over kulturministerens tale.

Udstillingen kan findes på Galleri Tornby frem til den 7. december.

Videoindslag på Skipperposten følger.

Stemningsbilleder fra arrangementet

Kommentarer & synes godt om