Grønlands fiskeriminister besøgte Hirtshals Fiskeauktion

Grønlands Minister for Fiskeri, Fangst og Landbrug lå vejen forbi Hirtshals Fiskeauktion

Mere end 9 år siden

Torsdag morgen den 10. marts lagde Grønlands Minister for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse, vejen forbi Hirtshals Fiskeauktion. Det er første gang ministeren har besøgt en dansk fiskeauktion, og besøget var del af en større orienteringstur til Danmark.

Selve formålet med turen til Danmark og heriblandt Hirtshals var at få et indblik i, hvordan danske fiskeauktioner fungerer. På Grønland har man ingen fiskeauktioner eller noget tilsvarende, og det kan nogle gange være en udfordring. De grønlandske gæster brugte derfor besøget til at suge viden til sig, og til at få inspiration om noget lignende kan lade sige gøre i Grønland.

Ud over besøget på Hirtshals Fiskeauktion bestod turen også af et besøg ved virksomheden Polar Seafood og Royal Greenland i Aalborg. En del af Royal Greenlands indkøbsafdeling er placeret i Hirtshals, hvor afdelingen står for opkøb af friske fisk på Hirtshals Fiskeauktion, blandt andet rødspætter og mørksej er meget efterspurgte. I november 2015 fik rødspætterne fra Skagerrak desuden en MSC-certificering, som er en miljømærkning, der anerkender og belønner bæredygtigt fiskeri. Hirtshals Fiskeauktion er et af de steder i Danmark, hvor der bliver omsat mest frisk fisk og auktionen er stor på især fladfisk.

Kommentarer & synes godt om