Statistik viser at unge mænd låner mest i Hirtshals

Hirtshals adskiller sig drastisk fra resten af landet når det kommer til at låne penge

Denne artikel blev udgivet for over ét år siden

Hirtshals adskiller sig drastisk fra resten af landet, når det kommer til, hvornår i livet mænd og kvinder går på internettet for at låne penge. Dette viser en undersøgelse fra Lånio.dk, som har sammenlignet låneinteressen for forskellige områder i Danmark med landsgennemsnittet.

Hirtshals har særlige tendenser

På landsplan kan der ses nogle tydelige mønstre i forhold til, hvornår mænd og kvinder kigger på nettet for at låne penge. For eksempel viser kvinder i aldersgruppen 18-24 større interesse for online lån end mænd på samme alder. I Hirtshals er dette ikke tilfældet, da de 18-24 årige mænd viser hele 12% mere interesse end deres jævnaldrende kvinder.  Landsgennemsnittet er en 8% forskel i den modsatte retning, hvor kvinderne ligger højest.

Der er kun ét andet sted i Danmark, nemlig Region Sjælland, hvor mænd kigger mere på lån end kvinder i denne alder - og hér er forskellen kun 0.8%. Låneinteressen i Hirtshals er derfor anderledes end alle Danmarks regioner.

Tendensen vender for Hirtshals’ mænd i alderen 35-44 år, hvor kvinderne pludselig viser 18% højere interesse, hvilket er langt højere end landsgennemsnittet. I resten af landet dominerer mændene nemlig tydeligt fra 25-årsalderen op til, de fylder 55 år.

Selv den ældre generations interesse for lån i Hirtshals er også særlig. I alderen 55-64 ligner byens resultater de fleste andre steder i Danmark, men efter de 65 år er rundet, adskiller vanerne sig igen tydeligt fra normalen. For Hirtshals ses en 8% højere interesse for mændene. Selvom dette måske ikke lyder af meget, er det en komplet omvending af de gennemsnitlige resultater, hvor kvinderne i denne aldersgruppe har klart mere interesse. Derudover er Hirtshals det eneste sted i landet, hvor undersøgelsen har fundet en større mandlig låneinteresse i denne alder.

Landsgennemsnittet

Herunder ses undersøgelsens resultater for den landsdækkende fordeling af låneinteressen blandt mænd og kvinder gennem livet. Kvinder viser meget interesse i den yngste aldersgruppe, hvilket ændres drastisk fra 25-årsalderen og fremad. Dér viser mændene klart mere interesse end kvinderne - en forskel, som gradvist udlignes indtil 55-årsalderen, hvor kvinderne igen overhaler mændene.

Kvindernes interesse stiger altså, jo ældre de bliver, vel at mærke, efter de er fyldt 25. Selvom kvinder skiller sig ud i den yngste og ældste aldersgruppe, betyder mændenes overtal i alderen 25-54, at mænd samlet set har den største interesse for online lån på tværs af aldersgrupper.

Kommentarer & synes godt om