Rn indvier den nyrenoverede Socialpsykiatriske Boform Solsiden

26. maj indvier Region Nordjylland den nyrenoverede Socialpsykiatriske Boform Solsiden

Mere end 10 år siden

Det er skønt at se den nyrenoverede Socialpsykiatriske Boform Solsiden og de 18 nye lejligheder. Vi kan nu tilbyde gode fysiske rammer, der er attraktive for borgerne og kommuner. Det er alt afgørende, at boligerne er tidssvarende og fleksible, da flere af borgerne bor her gennem en længere periode af deres liv - siger regionsrådsmedlem og formand for Udvalg for det Specialiserede socialområde Rikke Karlsson.

Socialpsykiatrisk Boform med et højt fagligt niveau

Solsiden er en socialpsykiatrisk boform, som arbejder ud fra servicelovens § 108, hvor der tilbydes længerevarende ophold.

Solsidens målgruppe er voksne borgere med sindslidelser af forskellig karakter og af varierende sværhedsgrader, som har brug for den socialpsykiatriske ekspertise og døgndækning, som Solsiden kan tilbyde.

Ved visitation til Solsiden tages der stilling til, hvilken gruppe der bedst matcher den enkelte, ud fra dennes alder, funktionsniveau, håb og drømme.  Solsidens mål for omsorg og behandling:

  • At skabe et miljø, hvor beboerne oplever faglig og individuel støtte til at udvikle egne ressourcer både fysisk, psykisk og socialt
  • At skabe et miljø beboerne oplever som trygt, tillidsfuldt, struktureret og udviklende, som styrker selvværdet hos den enkelte.
  • At skabe et miljø beboerne oplever så hjemligt som muligt, hvor fællesskab og socialt samvær prioriteres højt, og hvor der samtidig gives plads til privathed.
  • At skabe et miljø, hvor beboerne oplever at kunne få opfyldt sine sociale rettigheder.
  • At skabe et miljø, hvor beboerne oplever størst mulig grad af frihed og rummelighed
  • At skabe et miljø, hvor beboerne oplever en ligeværdig dialog i kontakten og samarbejdet.

Nye moderne 2 værelses lejligheder

Med renoveringen af Solsiden er der nu 18 helt nye og moderne 2 værelses lejligheder på ca. 48 m² med egen indgang, badeværelse, tekøkken, soveværelse og stue.  Hertil kommer fælleslokaler og personale faciliteter.

De nye fælles lokaler er lyse og åbne og ganglinjen er opblødt med små samtale nicher. Alt dette med et minimum af ressourcer, da det har været de nye lejligheder, der har været i fokus samt at få energi optimeret hele bygningsmasse. Dette er lykkes og de nye 2 værelses lejligheder er imødekommende og har fået egen indgang fra en lille hyggelig terrasse.

Samlet er der renoveret ca. 2.800 m2.

Kommentarer & synes godt om