Oplev smagen af Hirtshals via gyldne dråber

I år bliver det lidt anderledes: Hirtshals Museum sætter særligt fokus på bjesk

Mere end 4 år siden

En ”sprællevende” hugorm i plantebedet, en pibe i mundvigen, flittigt arbejdende hænder, en opknappet halvlunken pilsner i vodbinderens værktøjskasse, damer med rød- og hvidternede forklæder, lune fiskefrikadeller der langes over disken – det er sådan vi kender Hirtshals Museums have om sommeren.

I år bliver det lidt anderledes, da de frivillige fra Haveholdet og Fiskekrogen først næste sommer vender tilbage med højt humør, fiskeretter og røverhistorier fra de syv have – og det glæder vi os meget til, men Hirtshals Museum, der er en afdeling af Vendsyssel Historiske Museum, holder stadig åbent i samme grad, som det plejer, og man har stadig mulighed for at købe en af Haveholdets hængekøjer eller måske et sommerhusflag med hulsten i bunden.

Herudover har Hirtshals Museum i år særligt bjesken på programmet.  Hver onsdag i juli måned (den 1. juli undtaget) bliver der holdt foredrag under titlen ”Smagen af Hirtshals”, og her vil gæsterne blive introduceret til, hvordan museet laver bjesk af klitplanter indsamlet i de lokale klitplantager, og hvordan det egentlig kan være, at der er så stærke traditioner i forbindelse med lige netop denne drik i Hirtshals. Foredraget holdes på dansk om formiddagen kl. 11.30 og på tysk om eftermiddagen kl. 14.00.

Den 1. juli vil endnu en bjesk i den eksklusive nummererede serie af Signe Hansens originale bjesker desuden blive frigivet på laboratoriets hylder. Denne gang er det Prinsens Bjesk, man kan få med hjem, hvis man blot medbringer en flaske Brøndums Snaps og indløser billet til museet. Prinsens bjesk, der er den anden bjesk i serien, laves i et begrænset tidsrum – nemlig i andet halvår 2020.

Den første bjesk i serien, der blev lavet i første halvår 2020, har vi besluttet ligeledes at forlænge til udgangen af 2020 pga. den lange nedlukning, der gjorde, at vores gæster ellers har haft et meget begrænset tidsrum til at få lavet denne bjesk. Derfor har vi både Dronningens Bjesk og Prinsens Bjesk på laboratoriets hylder, ligesom Årets Bjesk 2020 også er blevet frigivet, så der er rig mulighed for at få nogle nye smagsindtryk med sig hjem fra et besøg på museet, omend det er til en gave eller man selv vil nyde smagen af Hirtshals.

Kommentarer & synes godt om