Hirtshals Bunkermuseum er klar til tyske turister

Efter måneder med lukkede grænser er de tyske turister igen på vej til Nordjylland

Mere end 4 år siden

Efter måneder med lukkede grænser er de tyske turister igen på vej til Nordjylland. I år tilbyder Vendsyssel Historiske Museum endnu flere guidede ture på tysk på Bunkermuseet i Hirtshals for at imødekomme turisternes efterspørgsel efter kulturoplevelser i det nordjyske sommerland.

Vi har gennem de seneste to år forsøgsvist tilbudt tyske omvisninger på Bunkermuseet og det er blevet taget rigtigt godt imod, fortæller formidlingschef Jens-Christian Hansen fra Vendsyssel Historiske Museum.

Hvor de tyske bunkerture tidligere kun blev afholdt klokken 16.00 på onsdage i august, har museet valgt at tilbyde dem i både hele juli og august måned i år.

Vi afholder turene på tysk, så hele familien kan være med, da vi ofte oplever, at tyskerne er tre generationer afsted på ferie, siger Jens-Christian Hansen, der glæder sig over sidste års store tilslutning til bunkerturene. Derfor har museet også ansat endnu en tysktalende guide i år.

På Hirtshals Museum tilbyder Vendsyssel Historiske Museum ligeledes formidling på tysk for turisterne. Her er det historien om den vendsysselske nationaldrik, bjesken, der formidles klokken 14.00 på onsdage i juli i form af de traditionelle bjeskforedrag.

Vi er meget glade for tyskernes store interesse for områdets historie og vil i de kommende år også arbejde videre med at udvide vores tilbud for udenlandske turister, slutter Jens-Christian Hansen, der håber på en god sommer trods den igangværende Corona-pandemi.

Naturligvis tilbyder museet også fortsat både bjeskforedrag og bunkerture på dansk. Man kan således opleve et dansksproget bjeskforedrag på Hirtshals Museum onsdag den 8., 15., 22. og 29. juli klokken 10.30 eller komme med på en bunkertur søndag til torsdag fra den 28. juni til den 13. august klokken 14.00.

Kommentarer & synes godt om