Nyt landstrømsanlæg hos Color Line i Kristiansand Havn

I mandags kunne Color Lines glæde sig over deres nye landstrømsanlæg i Kristiansand Havn

Mere end 8 år siden

I mandags, den 17. november, kunne Color Lines glæde sig over deres nye landstrømsanlæg, som nu er færdig i Kristiansand Havn. Den norske Klima- og miljøminister, Tine Sundtoft, foretog den officielle indvielse af det nye anlæg.

Med det nye landstrømsanlæg kan SuperSpeed, mellem Kristiansand og Hirtshals, slå hjælpemotoren fra når de ligger i Kristiansand havn, og dermed reducere CO2 udslippet med 2.300 ton om året. Dette svarer til udslipsmængden af 1300 biler årligt. Udslippende af partikler og andre gasser reduceres stærkt, hvilket vil give renere luft i Kristiansand. Desuden vil støj fra færgen også blive reduceret betydeligt. Det nye anlæg er en del af Color Lines langsigtede miljøsatsning.

– Color Line har investert over 200 millioner kroner frem til 2015 for en mer bærekraftig og miljøvennlig drift, og våre landstrømanlegg er viktige miljøbidrag og et skritt videre nærmere visjonen til norsk skipsfart om nullutslipp, sier konsernsjef Trond Kleivdal hos Color Line.

Color Line er Norges største og et af Europas ledene cruise- og transportrederier, og er det eneste rederi som går internationalt med passagerer og gods under norsk flag og med norske søfolk.

Kommentarer & synes godt om