SøLøVen søsættes hos Friskolen Skallerup

Friskolen Skallerups daginstitution SøLøVen hejser flaget fredag

Denne artikel blev udgivet for over 5 år siden

Omkring 1468 dage er der gået, siden Friskolen Skallerup slog dørene op. Der er sket utroligt meget. Det er der jo i og for sig ikke noget mærkeligt i. Der sker rigtigt mange ting på en ny skole – det er naturligt nok. Der er travlhed, telefonen kimer, forældre spørger, elever suger til sig, og idéer svirrer i luften. Man siger til hinanden efter det første år, at til næste år kan vi prale af at sige: ”vi plejer” (det siges naturligvis med et smil på læben, for det er ikke noget, man praler af at sige på en skole). I den ene ende af huset er den kommunale børnehave, som var vant til at være sammen med en kommunal skole og måske nok noget spændt på, hvad det ny samarbejde ville bringe, men alt i alt gik det fint.

År to blev skudt i gang med et par nye medarbejdere. Det gik også fint, men den begyndende ro kom ikke helt endnu – klart nok, når der allerede var nye i huset. Samarbejdet med børnehaven gik stadig fint, og en vuggestue blev bygget og åbnet – en rigtig lækker én af slagsen. En luksusdagpleje med super meget plads lød beskrivelsen, når folk kom og så den. Det gik meget godt i tråd med børnehaven, som også bød på utroligt meget plads til børnene og skønneste udearealer.

År tre bød på ny skoleleder og et par nye medarbejdere mere. Den lille skude sejlede støt videre – ikke synderligt roligt, for der var stadig kul på, men der var styr på mange ting, om end der også var plads til videreudvikling og forbedringer hele tiden. Der blev samarbejdet på kryds og tværs, og på år tre hed den faste fredagstradition stadig formiddagskaffe i børnehaven, hvor alle skolebørnene måtte komme ned og lege i børnehaven, mens vuggestuens børn blev ”fredet” lidt i den sammenhæng for ikke at blive løbet over ende af ivrige legebørn.

År fire var med ny udskoling, nye lærere og udedag for de yngste. Nye projekter blev sat i søen, udearealerne blev en vigtig del af undervisningen, bussen blev købt og brugt flittigt til ture ud af huset til lokalhistorie og strandtur, til storby og forfatterfortællinger, og livets gang i Skallerup fortsatte med drøn på og udvikling for øje, men med fokus på det nære i hverdagen og trygheden for de yngste.

Fotograf: Friskolen Skallerup

Så kom dommen: Børnehuset Skallerup skulle lukke. Vuggestuen og børnehaven skulle ikke længere være en naturlig del af huset – mente man. Måske ikke nogen overraskelse, men alligevel en drastisk beslutning, som ville få betydning for rigtigt mange familier i området og for Friskolen Skallerup. Derfor tog skolebestyrelse og skoleledelse også hurtigt den beslutning, at de ville lytte til forældre – høre, om der var behov for en vuggestue og børnehave herude. Der var tilslutning. Der var et ønske om at beholde det eksisterende. Der var en vilje til at tage imod nye tiltag.

Lidt over en uge er der gået siden, Friskolen Skallerups daginstitution SøLøVen åbnede. Der er behov for det. Der er et ønske om at være her. Der er et ønske om at bevare det, der er og et håb om at videreudvikle det. Der er tillige historie i det. Navnet SøLøVen blev til for mange år tilbage. Jonna var dengang pædagogmedhjælper i børnehaven, som dengang lå på hjørnet af Skallerupvej og Villerupvej, og hun fandt på navnet. Det har fået mange til at stoppe op, studse over brugen af store og små bogstaver – nogen kan lide det, andre studser over det, men forklaringen er simpel: Det er jo bare så enkelt og så rigtigt, for det er en vuggestue og børnehave for børn fra Sønderlev (Sø), Lønstrup (Lø) og Vennebjerg (Ven). OG når dét er sagt, så ønsker vi alle sammen at åbne dørene i vores fri daginstitution for alle – uanset bopæl.

Flaget skal hejses på fredag d. 14. august. Denne gang skal det hejses for vores fælles historie fremover. Tillykke til lokalområdet, fordi vi igen har en fantastisk dejlig vuggestue/børnehave med et skønt og oprigtigt personale, tillykke til medarbejderne i friskolen fordi de har fået flere kolleger, som nu kan tillade sig at lave ALT sammen, tillykke til børn og forældre med de skønneste vilkår for oplevelser, sansninger og leg. Den røde snor bliver klippet over kl. 15, vi skal fejre SøLøVen, og at alt er nu samlet under ét tag – fra blebørn til afgangselever.

Kommentarer & synes godt om