Her er de regionale feriehustal for 2015

Nordjylland har nået et samlet overnatningstal på næsten 7,4 mio.

Mere end 4 år siden

Med offentliggørelsen af de regionale feriehustal, kan det nordjyske turismeår for 2015 nu gøres op. Samlet var der en fremgang i antal overnatninger i Nordjylland på 3%, hvilket svarer til et samlet overnatningstal på næsten 7,4 milioner.

Den positive udvikling af tallene bæres af en flot fremgang, når det kommer til antal overnatninger i feriehuse og hoteller - begge på 7%. Men også de nordjyske feriecentre har opnået en fremgang på én enkelt procent.

 

»Det er særligt positivt at se en fremgang for feriscentrene, da det er første gang i 4 år, at de har vækst i antallet af overnatninger

- VisitNordjylland.

 

Omvendt viser tallene også at der er tilbagegang indenfor camping på 2%, vandrerhjem på 17%, og lystbådehavne på 14%. Det skal dog bemærkes, at Danmarksstatistik og VisitDanmark har ændret i sine opgørelsesmetoder for camping og vandrerhjem, hvilket har resulteret i "databrud" (red:huller i data som resulterer i ukomplette resultater) i begge serier.

Som det fremgår af billedet (se billede 3 i vores billedserie i toppen af artiklen, ved at bladre med "Næste"- og "Forrige"-knapperne under billedet), er en meget stor andel af de nordjyske campingpladser beliggende ved kysterne. Gæstetallende på campingpladserne ved kysterne er mere følsomt i forhold til vind og vejr, end overnatningstallende på campingpladserne, som er beliggende inde i landet.

Dette betyder at det stadig ustadige sommervejr, som vi oplevede i 2015, ikke var et plus for de mange kystkære nordjyske campingpladser.

Vores reklamepladser vises over 7.000 gange om ugen!

Læs mere om annoncering

Kommentarer & synes godt om

Vores reklamepladser vises over 7.000 gange om ugen!

Læs mere om annoncering