OPDATERET: Ny rude til Nordsøen Oceanarium udskudt

Den nye rude til Oceanariet er endnu ikke blevet løftet ind - det blæser for meget

Mere end 9 år siden
Så er ruden på plads i Oceanariet, se denne artikel:
Nordsøen Oceanariets rude er nu endelig på plads

I morges klokken 09.30 startede Skaks med at rigge til og gøre klar til at løfte den 38 tons tunge rude fra parkeringspladsen og ind i Nordsøen Oceanariets store akvarie. Men klokken 10.30 blev det bestemt at processen skulle stoppe, da vindstyrken lå på omkring 11,3 m/s mod de tilladte 9,0 m/s. Derfor udsendte Oceanariet klokken 12.00 denne meddelse:

Der er endnu for stærk vind til at løftet af ruden kan gennemføres. Det hele er rækket til, og ingeniører og krankonduktøren holder øje med vejrudsigten hele tiden, og er klar til at gennemføre hvis vejret tillader. Oppe på kranen sidder en vindmåler og den viser pt 14 m/s, hvilket er 5 m/s for meget. Der vil her på siden blive opdateret hvis der sker noget i løbet af eftermiddagen.

Klokken 13.23 henvendte Skipperposten sig til Sylvia Berglund på Nordsøen Oceanariet for at tjekke op på statussen, hvor beskeden lød på at Oceanariet, Niras, Skaks og Aqua Teknih har haft møde, hvor det blev besluttet at den 38 tons tunge akrylrude på grund af vejret, stadig ikke kunne løftes ind.

Kort tid efter, klokken 13.45, kom så denne opdatering på Oceanariets hjemmeside:

Sidste nyt om rudeløft: Efter nøje studie af vejrudsigten, så ser det ud til at vindstyrken falder omkring kl. 16, så der vil de gøre klar til at gøre et forsøg. Hvis ikke det lykkedes der, så vil der forsøges igen mellem kl. 19-22. Denne side bliver opdateret omkring kl. 15, hvis der forsøges omkring kl. 16.00. 

OPDATERING:

Nordsøen opdaterer løbende og her er de seneste meldinger:

Klokken 16.54:

Endnu en gang driller vinden, og operationen med at løfte ruden ind er igen udsat. Sidste melding er at de prøver igen kl. 19. Siden her bliver fortsat opdateret når der sker nyt. Sidste nyt er at der er kommet grønt lys fra kranfolkene, og der går igang. Det første der sker er at de skal løfte bomliften ned i oceanariet, først derefter går de igang med ruden. 

Klokken 15.20:

Hvis alt går vel og vinden holder sig i ro, så begynder de at løfte i ruden ca. kl. 16-16.30. MED FOR BEHOLD FOR FORSINKELSER!

Kommentarer & synes godt om