Nyt Badevandsflag indvies med fest og gratis is!

Nu har du og familien mulighed for at komme til en dag med strandaktiviteter og gratis is

Mere end 7 år siden

Har du og familien lyst til en sjov dag med strandaktiviteter som havfiskeri fra stranden, beach-håndbold, havkajak og en naturguide, der arrangerer en tur i området? – og kunne en gratis isvaffel lokke?

Så kom til indvielsesfest for hejsningen af det nye Badevandsflag på Tversted strand lørdag den 30. maj, mellem klokken 13.00 - 15.00. Som prikken over i’et er der en gratis badevands-is og en omgang pølser med brød til alle fra klokken 13.30 - 15.00. Badevandsisen er en isvaffel med to kugler og guf, som fås ved Det Blå Ishus. På stranden vil der blive serveret pølser med brød fra Polarkiosken.

Det nye Badevandsflag hejses

Lørdag, den 30. maj, hejser Hjørring Kommune det nye Badevandsflag på Tversted strand. Borgmester Arne Boelt byder velkommen til en festdag, der bugner af spændende strandaktiviteter for alle:

  • Beach-håndbold
  • Naturguide, der arrangerer en tur i området
  • Havkajak – BTI Havkajak Tversted deltager med kajakker og udstyr
  • Tversted Bjærgelaug deltager med fladbåd, som børn og voksne kan få en tur i
  • Havfiskeri fra stranden
  • Beachvolley
  • Musik på stranden

Nyt flag – samme høje kvalitet

I år vil Badevandsflaget pryde strandene i Hjørring Kommune og erstatte det Blå Flag. Badevandsflaget følger badevandsbekendtgørelsen i stedet for reglerne for Blå Flag, men strandene vil have samme høje kvalitet med hensyn til vandanalyser, rengøring af toiletter og opsamling af affald.

Men hvad er forskellen så?

- Der er den forskel, at vi med Badevandsflaget fortsat må køre bil på de fleste af vores strande, og at hunde fortsat må bade på alle strande i Hjørring Kommune. Det var ellers noget, vi måtte vinke farvel til, hvis vi ville beholde Blå Flag. Med Badevandsflaget får Hjørring Kommune altså mere frihed til at udvikle strandene i den retning, vi ønsker, skriver Hjørring Kommune.

Alle strande i Hjørring Kommune får tildelt 3 stjerner, som er den højeste kvalitet, som badevandet kan opnå gennem badevandsbekendtgørelsen.

Kommentarer & synes godt om