B75´s årlige sommer-træningslejr slår alle rekorder

Lejren har allerede i længere tid været udsolgt og ventelisten større end nogensinde

Mere end 7 år siden

Lejren har allerede i længere tid været udsolgt, og selvom om deltagerpladserne er øget, til 110 - 115 spillere i hver af de 3 x 5 dages træningspas, er ventelisterne er større end nogensinde før.

Lejren løber af stablen fra i morgen, den 15., og frem til den 31. juli, og igen i år samles spillere og dygtige trænere fra hele verden i Sindal Hallerne, for at dygtiggøre og udvikle sig, både sportsligt, og personligt.

I år mødes bordtennisentusiaster fra ikke færre end 20 forskellige lande. De repræsenterede lande er i år Danmark, Norge, Sverige, Finland, Grønland, Island, Belgien, England, Frankrig, Holland, Tyskland, Indien, Irland, Egypten, Kina, Litauen, Polen, Slovakiet, Tyrkiet og USA. Men ikke bare nationaliteten er forskellig på lejren; hele 5 forskellige religioner vil være repræsenteret i år.

Gennembrud

Lejren er på rekordfart blevet en af verdens mest attraktive træningslejre - og dette års største gennembrud, er det faktum, at der nu sendes kinesiske børn på bordtennistræningslejr i Sindal. Dette er ikke sket før, sansynligvis aldrig nogensinde før, nogen som helst steder i verden.

Kina er og bliver bordtennissportens altoverlegne supermagt, og vesterlændinge har altid rejst til Kina for at få den bedste træning og viden om bordtennissporten. Nu betaler kinesiske familier i dyre domme for at få deres børn på B75's bordtennis træningslejr i Danmark. Den væsenligste årsag til dette er, ifølge Sportschef hos B75, Lars Rokkjær, ikke det rent bordtennistekniske alene, men i meget høj grad også den pædagogik lejren er baseret på.

- I år kommer der en gruppe på fire kinesiske børn i alderen fra 10 til 13 år(red.), og vi ved fra en af vores kinesiske trænere, at en anden klub i Kina allerede nu taler om at sende spillere på vores lejr i Sindal i 2017, fortæller Lars Rokkjær.

Lokale spillere i internationalt miljø

Det er vigtigt for bordtennisklubben B75, at lokale spillere i landsdelen kan nyde godt af, at så mange dygtige spillere og trænere fra hele verden valfarter til Nordjylland, med bordtennisviden og træningsteknikker på allershøjeste niveau. Der er derfor lavet en speciel del af lejren, udelukkende for nordjyske spillere, som uanset alder, styke og niveau, for et mindre beløb deltage i træningslejren.

Dørene til Sindal Hallerne er under hele lejren åbne for alle, som har lyst til at kigge forbi, og i morgen, fredag den 15. juli klokken 9.00, er der officiel åbning af lejren og velkomsttale af Jens Beerman som er forstander på Halvorsminde Efterskole, som i tæt samarbejde med B75 kører en succesfuld bordtennislinje.

Kommentarer & synes godt om