Inden årsskiftet bliver Statoil officielt til Circle K

Uge 46 i november bliver formentlig dagen hvor Statoil i Hirtshals rebrandes

Mere end 5 år siden

Circle K på Vestergade i Hirtshals står i kø, som én af de mange Station-stationer som Circle K regner med at rebrande med nye skilte, bannere og dertilhørende indet årsskiftet.

Sommeren i år blev afslutningen på Statoil og start på et nyt kapitel med benzin og pølser fra Circle K. Det skete da benzinselskabet Statoil skiftede navn og dermed også indentitet.

Da navneændringen blev vedtaget havde Statoil hørt under canadiske Alimentation Couche-Tard i tre år og da blev hele koncernen i stedet samlet under det nye navn - Circle K - hvor også man i Hirtshals brugte dage på at skifte plakater, skilte og flag ud med nye.

Kunder til tankstationen i Hirtshals fortsætter deres sædvanlige gang, men enkelte sætter dog spørgsmålstegn ved, om ikke også stationen i Hirtshals - som alle andre - bliver til en Circle K.

- Vi regner med at vi får vores skilte og dertilhørende i uge 46, så det går efter tidsplanen, men det er fint nok at det ikke går hurtigere, for her i Hirtshals skal folk jo også kunne følge med i alle de navneændringer, fortæller stationschef, Per Thrane, med et smil på læben til Skipperposten.

» Alle stationerne er selvfølgelig meget ivrige i
at blive rebrandet, men vi gør det så hurtigt vi kan. «

Ann Kirstine Havsteen,
Marketing & Kommunikationsdirektør

På oktobers første hverdag var det eneste hint af Circle K i Hirtshals dog beachflagene ved vejen.

- Vi har over sommeren rebrandet 41 Statoil-stationer og overtaget 331 Shell-stationer, men nu går vi igang med resten af udskiftningerne, efter forhandlingerne af nye stationer (red: Shell) efter disse er kommet på plads, fortæller Marketing & Kommunikationsdirektør hos Circle K, Ann Kirstine Havsteen, til Skipperposten og fortsætter:

- Vi har været nød til at rebrande vores nye Shell-stationer først, da vi skal overdrage de stationer vi ikke får lov til beholde, til et andet sellskab kaldt DCC. Samtidig har der været meget tidspres fra EU Kommitionens side, hvor vi skulle være færdige inden 1. oktober, fortæller Ann Kirstine.

Det er ikke specielt stationen i Hirtshals, som endnu ikke er blevet rebrandet og der er fortsat mange af de omkringliggende stationer som fortsat flager for Station. Ann Kirstine Havsteen husker dog ikke de præcise tal, for hvor mange at de lokale tankstationer, der fortsat mangler på listen.

- Vi regner med at være færdige med at rebrande omkring årsskiftet, men jeg kan ikke sige om vi når det til uge 46. Vi tager 40 stationer ad gangen og så laver vi en tidsplan for dem, derefter tager vi det så lidt for lidt, for der er rigtig mange underleverandører der skal spille sammen, afslutter Marketing & Kommunikationsdirektør hos Circle K, Ann Kirstine Havsteen.

Informationerne om Statoil & Circle K

Tilbage i 2012 købte Canadiske Alimentation Couche-Tard Statoil Fuel & Retail, en storspiller på detailmarkedet, det hele startede med én butik i den canadiske provins Quebec i 1980 - deraf det fransk klingende navn. Over de næste fem år vokser kæden til at være et foretagende med 11 forretninger, og herefter begynder canadierne ellers at købe sig til vækst i stor stil. Meget stor stil, det skriver Berlinske Business.

- Statoil Fuel og Retail har samlet omkring 3.000 medarbejdere fra de baltiske og skandinaviske lande på Telenor Arena i Oslo for at informere dem om ændringerne, oplyser E24 til Berlinske Business.

Får årets skifte til 2000, havde Alimentation Couche-Tard over 1.600 butikker i Nordamerika, og det tal er i dag steget til 13.000 over hele verden og har i omegnen af 80.000 ansatte.

Koncernens primære butikskæder er Couche-Tard, Mac's, Circle K samt On the Run.

Kommentarer & synes godt om