Pas på byggetyve i Vendsyssel

Opbevar dine materialer sikkert og undgå besøg af tyve

Mere end ét år siden

Det er højsæson for husrenoveringer, vedligeholdelse og andre praktiske opgaver i, på og omkring huset. Læs denne guide til at opbevare dine byggematerialer sikkert og undgå besøg af byggetyve.

Desværre sker det af og til, at byggematerialer og -tilbehør bliver stjålet fra garager, carporte og skure. Så bliver det ekstra surt at få startet op på de vedligeholdelsesopgaver, man havde planlagt, og man bliver nødt til at udsætte et spændende byggeprojekt, siger Tina Bilstrup Philipsen fra GF Forsikring.

Skjul dine byggematerialer

Selvom man aldrig kan sikre sig 100% mod tyveri, er der nogle forholdsregler, man kan tage, som mindsker risikoen for at få besøg af ubudne gæster.

Det handler om at gøre, hvad man kan for at forebygge tyveri. F.eks. kan det være en ide at dække byggematerialer til med presenninger, køre bilen hen foran de udsatte ting eller låne naboens carport til opbevaring. I det hele taget forsøge at sætte materialerne så langt ude af syne for forbipasserende som muligt, og her er det klart, at en stor parcelhusgrund giver bedre muligheder for at skjule materialet end et lille byhus.

Få styr forsikringen

Der er store forskelle på forsikringer og deres dækninger, når det kommer til byggematerialer. Det kundeejede GF Forsikring har fx en husforsikring med udvidet dækning, som dækker tyveri af udvalgte byggematerialer fra både carporten og skuret. Husforsikringen er kåret som "Bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk.

Man bør tjekke, hvordan ens forsikring dækker tyveri, og eventuelt kontakter sit selskab, hvis man tvivl, om man har sikret sine byggematerialerne godt nok. Det kan være, at forsikringsselskabet vælger at notere på policen, at man er i gang med et større byggeprojekt.

Der er ingen grund til ligefrem at invitere ubudne gæster, derfor vil jeg anbefale, at man overvejer en ekstra gang, hvor de indkøbte byggematerialer opbevares henne. Samtidig bør man lige få styr på, hvordan ens forsikring dækker, hvis uheldet er ude, slutter Pia Golsche Knappe fra GF TrekantOmrådet, der har kontorer i Erritsø ved Fredericia samt i Billund.

Denne reklameplads vises over 5.000 gange om ugen!

Denne reklameplads er ledig. Klik på knappen herunder for at læse mere om annoncering i Skipperposten.

Kommentarer & synes godt om

Denne reklameplads vises over 5.000 gange om ugen!

Denne reklameplads er ledig. Klik på knappen herunder for at læse mere om annoncering i Skipperposten.