Mark fra Chuck-Wagon serverer ÆGTE amerikansk mad

Har du en cowboy i maven - eller er maven helt tom - så slå lige et smut forbi og smag USA

Denne artikel blev udgivet for over 4 år siden

For omkring ét år siden gik Mark Steven igang med at bygge en ostebil om til en ægte rullende Amerikansk spisevogn, med fokus på traditionelt Amerikansk mad. Det må man sige at Mark har opnået på under én måned i drift.

I vognen som strejfer mellem Tornby og Tversted kan man finde ægte Amerikansk mad som Corn Dogs - pølser med en panering af majs - på pind, diverse hjemmelavede burgere og sandwiches - og selvfølgelig Mark's egne kreationer, som Asinn Dog'en og DeliBurgeren.

- (oversat:)Til dagligt arbejder jeg ombord på M/F Norröna hvor jeg er fire uger af gangen, når jeg er hjemme vil jeg arbejde i min vogn. Det er på en måde en del af min kommende pension, fortæller Mark Steven på Engelsk til Skipperposten, da vi besøgte hans vogn ved brugsen i Tornby onsdag eftermiddag.

Mark er selv ægte Amerikaner

En charmerende del af Mark's vogn er naturligvis at han selv er ægte Amerikaner, han er nemlig født i Wisconsin - en stat i USA. Af samme årsag kan Mark ikke tale det danske sprog, men han ser ingen problemer i at kommunikere med sine kunder:

- Jeg har ikke oplevet at jeg ikke har kunne kommunikeret med mine kunder, og det er ikke svært at forstå når de kommer tilbage og fortæller at det var godt sidst, forklarer Mark.

Trods opvokselsen i Wisconsin så har Mark også boet på Island og Færøerne.

Elsker at lave mad

Det har altid været en speciel ting for Mark at lave mad, han laver ofte mad ombord på skibet og har også altid været "BBQ Master" - som han selv siger - når der tilbage i staterne skulle steakes på grillen.

- Når jeg laver mad går jeg meget op i at det skal smage godt og se godt ud. Jeg har også haft i tankerne at lave mine egne saucer til maden, fortæller Mark inden han langer en rygende varm Corndog over disken.

Mark vil gerne fortsætte med at lave mad og regner derfor med at hans Chuck-Wagon kan blive pensionen.

Kunderne elsker konceptet

Kunderne ser ud til at elske konceptet, mange af dem vender endda tilbage og mens Skipperposten snakker med Mark træder netop en gruppe op, som allerede få dage tidligere havde købt mad hos Chuck-Wagon.

- Det er anderledes, man kan smage det Amerikanske i maden. Det er ikke ligesom traditionelle grillbarer, det er meget bedre og jeg har allerede været her flere gange, det fortæller Niels til Skipperposten.

Mark fortæller også at der på en helt almindelig søndag sagtens være hele 50 kunder på en én enkelt dag.

Chuck-Wagon holder på parkeringspladsen ved Dagli'Brugsen i Tonby alle dage mellem 10.00 og 18.00 frem til på tirsdag.

 

Kommentarer & synes godt om